Kategori: Uncategorized

KORANG BISNES NICHE PAKAIAN? NI ADA 7 TIPS BERGUNA UNTUK BISNES KORANG YANG BARU NAK UP..

Ramai usahawan dalam industri pakaian ataupun fashion, bisnes dia tak tahan lama. Kalau korang perhatikan, kedai-kedai kecil dekat mall seperti Giant, Tesco ataupun mana-mana kedai, tutup. Tak kurang banyak owner bisnes pakaian atau fashion mengharapkan sales bulan Ramadhan je. 11 bulan lain, sunyi tanpa khabar berita. Kenapa harus jadi macam tu? Kenapa industri fashion banyak […]

Baca Lanjut »

Kuasa Roket Emel bantu 50,000 usahawan

SEJAK dilancarkan pada 2015, Seminar Roket Emel berjaya membantu lebih 50,000 usahawan dari seluruh negara, Singapura dan Indonesia.   Ketua Pegawai Eksekutifnya, Najib Asaddok berkata, seminar yang dianjurkan syarikatnya memberi fokus kepada selok-belok pasaran perniagaan melalui media sosial seperti Facebook. “Hari ini, kita dapati ramai usahawan memiliki masalah bukan dari segi produk tapi pemasaran. Mereka […]

Baca Lanjut »

7 Perkara ‘Boom’ Dalam ROKET EMEL TURBO 2017

Ramai diluar sana masih tak tahu apa yang ada dalam Seminar Roket Emel Turbo 2017. Dah ramai usahawan yang telah kami bantu untuk hasilkan result yang bagus. Sales mereka meroket naik dengan ILMU, TEKNIK & STRATEGI. Ada yang meroket 100%, 200% & 300% pun ramai. Nak tahu apa yang saya share dalam Seminar Roket Emel […]

Baca Lanjut »

5 LANGKAH BUATKAN PELANGGAN MENGGILAI BISNES ANDA

Bisnes yang kekal lama biasanya bisnes yang ada pelanggan tetap, pelanggan yang selalu beli, beli berulang-ulang kali. Kenapa? Sebab biasanya pelanggan dah percaya, dah ada keyakinan dengan bisnes tersebut. Tak kisahlah bisnes dia ada produk apa, asalkan keluar baru, mesti pelanggan dia beli tanpa cakap, tanpa banyak soal. Bisnes sebegini ada jenama yang power yang […]

Baca Lanjut »

Wanita Ni Jual POMADE Jer Sales Meroket 27k Sebulan

Assalammualaikum. Saya Rafidah Binti Boing, berusia 29 tahun dan berasal dari kuching sarawak. KEPAKARAN saya adalah meningkatkan keyakinan para lelaki dengan menggunakan pomade tonic keluaran kami bukan sahaja untuk pengayaan yang kemas malah mengutamakan kesihatan kulit kepala dan rambut.   Cabaran Mula-Mula Buat BISNES Tarikh 25 januari 2016, Suami menyuarakan pendapat ajak buat bisnes pomade. […]

Baca Lanjut »

Tempat Makan Best Di Petaling Jaya, Khadijah’s Kitchen

Salam Hari ni sajer nak share dengan korang satu tempat makan best di Petaling Jaya. Saya ni memang jenis yang suka cari tempat makan yang best-best bila berjalan serata Malaya ni…Biarlah harga tinggi sikit asalkan makanan yang dimasak memuaskan hati. Perlu juga cari yang berkhasiat tau… Ok baru ni saya telah travel ke PJ untuk […]

Baca Lanjut »

Penghujung Syawal Tahun Ini…

Assalamualaikum.  Ya Allah kami bersyukur kerana telah diberi kekuatan untuk kami mengerjakan amal ibadat sebulan Shawal ini. Ya Allah kekalkanlah segala amalan kami ini secara berterusan dan anugerahkan kami dengan syurga firdaus Mu. Ya Allah kami memohon bila kami terjaga diwaktu pagi terjagalah kami dalam fitrah Islam dan kalimah ikhlas dan dalam Islam agama Nabi kami Nabi […]

Baca Lanjut »
Back to Top