Kategori: Pemasaran Internet

RUGI Besar Kalau Anda Tak Buat BRANDING !

Salah satu strategi penting untuk anda menguasai pemasaran & produk anda dikenali serta diyakini adalah membina JENAMA atau Branding. Sebab branding adalah satu perkara wajib dalam Marketing Funnel. Saya pernah share dalam blog sebelum ni Baca post tu di sini —> Marketing Funnel Cuba anda fikir kejap situasi anda sebagai pelanggan di luar…Anda nak beli […]

Baca Lanjut »

5 Langkah PENTING Dalam Marketing Funnel WAJIB Usahawan Kuasai

Salam Hari ni saya nak kongsikan 5 langkah penting yang usahawan perlu tahu dan kuasai dalam satu proses yang kita panggil Marketing Funnes atau corong pemasaran. Dalam bisnes anda perlu tahu proses ni. Ramai usahawan baru yang terlibat bisnes yang GAGAL memahami yang dalam bisnes untuk hasilkan jualan ada PROSES nya. Bukan terus nak menjual […]

Baca Lanjut »

5 Strategi Kaw Kaw Dalam Fesbuk Ad Marketing

Salam Terima kasih kerana masih mengikuti perkongsian saya dalam blog ini. Syukur ke hadrat ilahi kerana masih diberi kesempatan untuk berkongsi & memberi manfaat kepada pembaca blog ini. Sebelum tu jika anda belum download Video Trafik Fesbuk Power ni sila download sekarang RM69 PERCUMA jer.. Klik —> http://www.roketemel.com/tfbpower2015/ Baik hari ni saya nak share 5 tips […]

Baca Lanjut »

Bangkit Mencari Ilmu 2015

Perhatian kepada anda yang bakal hadir Seminar saya minggu ini… [arrows style=”arrow-red-5.png” align=”left”] Salam Saya dapati ramai orang yang tak berjaya dalam bisnes bukan sebab masalah MODAL, malah ramai yang keluar modal dari ratusan ribu hingga ke jutaan ringgit pun boleh melebur modal mereka. Satu jer yang mereka tiada ialah ILMU pemasaran. Belum tentu satu bisnes […]

Baca Lanjut »

Strategi Kepoweran FB Profile Anda

Salam Terima kasih kerana masih follow perkongsian saya dalam blog ni.. Ingat nak citer tentang jalan-jalan cari makan..hehehee.. Releks.. Blog ni memang saya buat untuk berkongsi secara santai-santai. Jangan serius sangat.. 🙂 Baik saya nak fokus pada topik kita. Bagaimana anda boleh gunakan facebook profile anda sebagai satu medium mendapatkan trafik & buat sales atau […]

Baca Lanjut »

Video : 3 Perkara Sentap Bisnes Anda

Salam Hari ni saya nak share 3 perkara yang akan SENTAP bisnes anda. Dengan perkara ni anda akan dapat mempertingkatkan jualan dalam perniagaan anda. Perbaiki 3 perkara & strategi semula cara pemasaran anda melalui internet. [video_player type=”embed” width=”650″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″][/video_player] Semoga video bermanfaat untuk anda! Najib Asaddok Usahawan Internet CEO Momentum Internet Sdn […]

Baca Lanjut »

Bahaya Betul Teknik Emel Marketing ? Kenapa ?

Salam Alhamdulillah hari ni dapat lagi buat satu artikel khas untuk perkongsian ilmu dengan pembaca blog saya ni. Walaupun penat pagi tadi mendaki Gunung Lambak Kluang ni walaupun tak lah jauh mana nak naik ke puncak. Pergi balik 6km jer… Tapi agak mencabar jugak lah. Petang ni saya ambil masa sedikit untuk kongsi kepada anda. […]

Baca Lanjut »

Strategi Membina BRAND AWARESS Guna Fesbuk

Salam Bila anda melakukan pemasaran, anda kena tahu 3 tahap dalam melakukan pemasaran di internet [bullet_block large_icon=”15.png” width=”” alignment=”left” font_size=”19″ font_font=”Helvetica”] Brand Awareness/Bina Jenama Bina Database Buat Sales [/bullet_block] Tapi ramai yang buat silap terus skip 2 step dan fokus terus buat sales. Akhirnya tiada sales pun yang dia dapat. Anda kena ingat ramai orang […]

Baca Lanjut »

Produk Atau Pemasaran Yang Penting ?

Saya tahu ramai yang nak mula bisnes tapi tersilap langkah. Tak tahu nak mulakan bisnes macam mana. Nak utamakan produk dulu ke, nak utamakan cara pemasaran dulu… 90% yang mula bisnes GAGAL di tahun pertama…YA itulah realitinya…Kenapa? im[images style=”0″ image=”http%3A%2F%2Fnajibasaddok.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F12%2Fperniagaan_internet_onlinefail001.jpg” width=”1600″ align=”center” top_margin=”0″ full_width=”Y”] Ramai yang bila mula bisnes lebih pentingkan stok produk. Modal RM10,000 […]

Baca Lanjut »

Kisah & Cara Sebenar Buat Affiliate Marketing Di Malaysia

Salam. Alhamdulillah hari ni berkesempatan untuk tulis satu lagi post dengan harapan dapat menambah nilai kepada anda..InsyaAllah… Baru-baru ni saya menyertai satu lagi cabaran affiliate Teknik Bisnes Kerajaan anjuran Sdr Haryzat Zulzahary, seorang usahawan internet, usahawan kerajaan & pelabur hartanah. Hebat orangnya! Beliau melancarkan cabaran affiliate sejak bulan lepas kalau saya tak silap, tapi saya […]

Baca Lanjut »
Back to Top