Kategori: Pemasaran Facebook

4 Perkara Akan Bantu Naikkan Sales Anda! Serius!

Anda tak tahu macam mana nak naikkan sales menggunakan cara pemasaran online? Anda masih bermasalah untuk dapatkan sales dan membantu naikkan semula bisnes anda? Ya! Saya tahu ramai yang masih bermasalah dengan sales lebih-lebih lagi 2016 yang penuh cabaran. Macam ni… Cuba baca ni betul-betul! Saya sangat serius nak membantu! Trend pemasaran dah berubah, 2/3 […]

Baca Lanjut »

3 Kesilapan Iklan Jadi Mahal Di Facebook

Apa punca iklan anda menjadi MAHAL di Facebook ? Meh saya kongsikan beberapa KESILAPAN yang biasa dilakukan oleh usahawan online. BAHAYA kalau anda tak sedar kesilapan ni tau! Jom baca 3 minit jer kalau anda tak nak RUGI dalam bisnes… 1. Gambar yang tak menarik Kebanyakan peniaga online masih lagi tak faham teknik pemilihan gambar […]

Baca Lanjut »

Dulu Ditipu & Dirompak, Bermula Zero Sekarang Sales Suami Isteri Melebihi RM726,000 Setahun

Bismillahirrahmanirrahim.. Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. Sebelum saya memulakan, Jutaan terima kasih saya ucapkan untuk sifu saya En Mohd Najib bin Assadok, dan konco-konconya. Alkisah cerita saya.. Saya Norrizah Hazirah binti Maulana, berumur 27 tahun..Sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak..Berasal dari Pekan Nenas, Pontian..Masih bekerja..Setahun  yang lepas, saya dan suami pernah […]

Baca Lanjut »

Teknik ‘Skodeng’ Pesaing Anda Di Fesbuk

Salam Nak berjaya dalam bisnes anda kena cari banyak ‘short cut’ dan KENAL siapakah sasaran pelanggan/prospek anda. Kita nak dapatkan bakal pelanggan yang berkualiti dan ada potensi sekaligus akan menJIMATkan kos pemasaran anda. Jadi cara paling senang nak KENAL pesaing anda adalah LIHAT pelanggan/audience pesaing anda yang bisnesnya sama atau lebih kurang dengan bisnes anda. […]

Baca Lanjut »

Strategi Kepoweran FB Profile Anda

Salam Terima kasih kerana masih follow perkongsian saya dalam blog ni.. Ingat nak citer tentang jalan-jalan cari makan..hehehee.. Releks.. Blog ni memang saya buat untuk berkongsi secara santai-santai. Jangan serius sangat.. 🙂 Baik saya nak fokus pada topik kita. Bagaimana anda boleh gunakan facebook profile anda sebagai satu medium mendapatkan trafik & buat sales atau […]

Baca Lanjut »

Strategi Membina BRAND AWARESS Guna Fesbuk

Salam Bila anda melakukan pemasaran, anda kena tahu 3 tahap dalam melakukan pemasaran di internet [bullet_block large_icon=”15.png” width=”” alignment=”left” font_size=”19″ font_font=”Helvetica”] Brand Awareness/Bina Jenama Bina Database Buat Sales [/bullet_block] Tapi ramai yang buat silap terus skip 2 step dan fokus terus buat sales. Akhirnya tiada sales pun yang dia dapat. Anda kena ingat ramai orang […]

Baca Lanjut »

Hati-Hati Dengan Perubahan Fesbuk Tahun 2015 Ni !

Salam Alhamdulillah diberi kesempatan untuk post satu lagi artikel penting hari ni… Baru-baru ni saya dapat satu lagi update dari fesbuk berkaitan  perubahan yang mereka lakukan untuk tahun 2015 bermula pada bulan Januari 2015. Jika anda seorang pengiklan tegar mahupun baru bermula anda PERLU ambil tahu perkara ni segera. [vertical_spacing height=”20″] [arrows style=”arrow-red-1.png” align=”center”] [vertical_spacing height=”20″] […]

Baca Lanjut »

Lubang-Lubang Rahsia Dalam Pemasaran Facebook Didedahkan

Salam [vertical_spacing height=”20″] Alhamdulillah hari ni diberi kelapangan masa oleh Allah SWT untuk saya nak share satu lagi pendedahan langkah nak mulakan pemasaran di facebook. Info ni hasil berguru pada hari semalam 8 Nov 2014 di Seminar Chapter F Jamal Sifu FB Ads & pengalaman sendiri guna fb ads sejak 2011. Teruskan bacaan supaya anda […]

Baca Lanjut »
Back to Top