Kategori: Motivasi Diri

Kangaroo Nak Bagi Anda Tips Ni

Salam Alhamdulillah pada 20-24 September yang lepas saya sekeluarga bersama keluarga abang ipar selamat melancong ke negara kangarooo iaitu Perth, Australia. Memang banyak pengalaman manis berada di negara orang ni serta banyak perkara dapat saya pelajari. Saya nak rangkumkan dan share kepada sahabat2 online saya ni. Semoga ia bermanfaat. Nak ke Perth ni tak boleh […]

Baca Lanjut »

Bisnes Online Dari Hutan, Biar Betul ! Kisah Inspirasi Student Momentum Internet

” BUDAK KAMPUNG DAN ANAK SUNGAI JUGA MAMPU BERJAYA!..” Memang agak keberatan untuk aku berkongsi kisah ini kerna pada mulanya aku rasa agak kerdil berbanding dengan peniaga diluar sana yang jauh lebih ke hadapan dariku! Namun iannya tidak mematahkan semangatku untuk turut berkongsi cerita demi memartabatkan bangsaku dalam dunia perniagaan internet! Lebih-lebih lagi aku yakin […]

Baca Lanjut »

Kisah IMPIAN ‘Kuda’

Salam. Terima kasih masih follow blog saya ni. Harap segala tulisan dan sharing saya dalam ni memberi anda manfaat. Hari ni saya sekali lagi nak kongsikan cerita saya untuk memberi anda satu inspirasi & menguatkan semangat anda untuk berjaya dalam perniagaan. Tahun 2004 saya bermula dengan terlibat dalam bidang direct selling atau MLM. Dah tentu […]

Baca Lanjut »

Bisnes Saya Pun Penuh Cabaran Beb!

Hari ni saya cuma nak share sedikit pengalaman sepanjang menjalankan perniagaan secara online (perniagaan internet) sejak tahun 2009. Walaupun agak panjang sedikit tapi saya yakin ia akan memberi anda inspirasi & idea lepas baca artikel ni. Alhamdulillah saya bersyukur dan berterima kasih kepada Allah SWT kerana hari ini saya telah memiliki sebuah perniagaan dan team […]

Baca Lanjut »

Apa Ke Hal Nak Belajar Dengan Dr Azizan Osman

Salam sahabat2 pembaca blog saya. Lama plak tak update blog saya ni..Tiada tujuan lain blog ni diadakan selain memberi manfaat pada sahabat2 semua. Saya ni seorang yang susah nak percaya seseorang dengan cepat. Mungkin ambil masa, maklumlah ada pengalaman ditipu partner bisnes satu ketika dulu. Sekarang ni semua orang bercerita tentang seminar seorang ‘mamat’ ni. […]

Baca Lanjut »

2 Mentor, 2 Karakter Berbeza Tentang REZEKI…

Teringat zaman 2006-2009 masa tu buat bisnes MLM. Saya pernah menceburi 2 company berbeza waktu itu..Jadi saya mempunyai 2 orang leader/mentor yang sering menjadi rujukan & contoh untuk saya ikut kejayaan mereka. Mereka mempunyai 2 karakter yang berbeza. Mentor A Beliau seorang yang tak berkira…Mana-mana beliau pergi pasti beliau yang akan belanja orang lain jika […]

Baca Lanjut »

Strategi Matlamat Berkesan 2015

Salam Hari ni baru sempat nak tulis blog post pertama tahun 2015 ni. Sekejap jer rasanya tahun 2014 tu berlalu. Saya nak share jugaklah apa yang telah saya kecapi tahun 2014 yang lepas ni dengan harapan dapat memberi pembaca blog saya ni satu inspirasi. Sentiasa ingat Allah bersama dengan apa yang kita fikirkan..Think Positive ! […]

Baca Lanjut »

Kisah Makan Duit Bini & Jual Dadah ?

MAKAN DUIT BINI $$$ Di satu warung milik makcik isteri saya di Labis.. ”Mana anak sedara ko tu (ditujukan pada sayalah tu) ? ” ”Oohh..dia dah pindah Kluang ” jawab makcik ”Macam mana dia tu boleh pakai merc, aku tgk dia mcm tak keje, dok umah jer, ni mesti kes makan duit bini..bini dia cikgu […]

Baca Lanjut »
Back to Top