Kategori: Kisah Inspirasi

Abg Jib Dalam Harian Metro – Berniaga sejak di bangku sekolah

Oleh Rahayu Mohd Salleh ayu@hmetro.com.my Malu berniaga memang tidak pernah terselit dalam catatan liku hidupnya. Pada usia kanak-kanak, dia pernah menggoreng sendiri kacang dibantu oleh neneknya, untuk dijadikan bahan jualan di sekolah. Keluarganya bukan orang senang. Tinggal bersama datuk dan nenek, ayahnya yang mencari nafkah keluarga daripada hasil kerja kebun meninggal dunia ketika dia baru […]

Baca Lanjut »

Mulanya Tak Percaya, Akhirnya Buat Jualan 3000 Seat UMRAH (Latest)

Nama saya Ruhaizam Bin Abdul Hamid. Keluarga saya memang sudah berkecimpung dalam dunia perniagaan ini sudah lama, dari arwah bapa saya lagi. Saya sebelum ini adalah seorang kontraktor Kelas E, ada kedai hardware sendiri dan juga ada kedai buku. Macam-macam bisnes saya buat masa tu. Mula Berjinak Dalam Travel Umrah Saya mula terjebak dalam Travel […]

Baca Lanjut »

3 Kes Besar Peserta Roket Emel…Ishhh…

Kes 1 Saya tak puas hati dengan SEMINAR ROKET EMAIL !!!! Tuan Najib dah kenapa??? buat seminar,tapi harga tak masuk akal lansung! Dah lah ramai sangat yang datang sampai saya pun terikut sekali. Cakap pulak tak reti nak berhenti ke? Buku nota saya baru je beli tau,dari kosong sampai dah separuh nak salin tuan najib […]

Baca Lanjut »

SAKIT PINGGANG LEPAS DATANG KELAS SIFU NAJIB

Assalamualaikum wbt Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Syukur pada Allah Swt. Saya dan isteri telah hadir ke Seminar Roket Emel dan kelas intensif Momentum Internet pada 11 hingga 13 Dis 15 baru-baru ni di Kluang, Johor. Memang berasap kepala sepanjang 3 hari tu. Terlalu banyak ilmu yang sifu Najib bagi. Habis kelas, semangat berkobar-kobar untuk buat apa […]

Baca Lanjut »

Dulu Ditipu & Dirompak, Bermula Zero Sekarang Sales Suami Isteri Melebihi RM726,000 Setahun

Bismillahirrahmanirrahim.. Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. Sebelum saya memulakan, Jutaan terima kasih saya ucapkan untuk sifu saya En Mohd Najib bin Assadok, dan konco-konconya. Alkisah cerita saya.. Saya Norrizah Hazirah binti Maulana, berumur 27 tahun..Sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak..Berasal dari Pekan Nenas, Pontian..Masih bekerja..Setahun  yang lepas, saya dan suami pernah […]

Baca Lanjut »

Hantu punya Najib ! Huru Hara Makcik Tau !

Assalamualaikum wbt, Makcik  ni, menaip sambil ketap bibir.  Menggeletar satu badan. Entah apa perasaan semua ada. Geram pulak fikirkan si Najib tu, penat-penat je makcik pergi kelas Roket Emel 22 November lepas..dah lah makcik bayar tiket VIP! Mahal, cekik darah, mineral water pun tak dapat, nasib baik dapat keropok tu…Memang dasar Najib! Makcik ni dah […]

Baca Lanjut »

Pasal Marketing Gaduh Dengan Ayah, Sales Drop 50%

4 tahun bekerja dibawah pimpinan ayah saya. Takde pengalaman ape2 pun masa tu kecuali menjual (memang win sebab bg harga palingggg murahh). Masuk tahun kedua, mula dihantar seminar mcm2. Mula2 tu berkobar balik jer, esok lusa tulat pun malas lagi. Jadi masuk kerja hari2 pun macam biasa2, buat marketing pun gila style zaman dulu cuma […]

Baca Lanjut »

Teknik Sifu Najib Buat Huru Hara Bisnes Saya.. Sales Meningkat 720%

Salam sifu Najib…baru sy tau sifu telah mengHANTAR ‘SANTAU’ sifu pada saya dan ‘santau’ sifu diizin Allah menjadi!! hahahaha.. Alhamdulillah…saya teruja kali ni tapi memalu nak cakap kat group. Bln 8 fan 9 bru ni biz sy xde peningkatan dan sangat menjunam. Lepas kelas coaching pun saya kurang yakin boleh buat ke tak mcm yg […]

Baca Lanjut »

Huru Hara Tak Tentu Hala Hidup disebabkan ‘SAKA’ Tn Najib

Sebenarnya segan nak citer..saya baru sangat bertatih dalam bidang perniagaan ni, tiada pengalaman bertahun2 seperti otai2 yang sedia ada. Saya bersyukur sangat saya dibukakan Jalan yang betul sebelum saya melakukan lebih banyak kesilapan dalam perniagaan saya. Izinkan saya memulakan cerita saya.. Nama saya Nur Nahdiah Ahmad Kurtubi. Umur 30 tahun. CEO Puji Anggun mengeluarkan pakaian […]

Baca Lanjut »

NI SEMUA SALAH EN NAJIB ASADDOK !!! AJAR LAIN..RESULT KELUAR LAIN

As-salam En Najib, Sudah lama saya memendam rasa nak “complaint” psl En Najib. Ini kali lah..huhu..Berikut adalah luahan ketidak puashatian saya kpd tuan. 1. Time class kata teknik “REMPIT” boleh naikkan Like secara mendadak. Betul ke? Sebelum masuk class like saya cuma 10K++ saje..Selapas ikut kelas 45K++ like. Kenaikkan 35K like tak sampai 3 bulan…mana […]

Baca Lanjut »
Back to Top