Kategori: Kisah Inspirasi

Lepas Pn. Nadia masuk Kelas Sifu Najib Asaddok, dalam masa 5 bulan sales melonjak RM259,475.. Biar betul?

Assalam Sifu Najib Asaddok dan Team Momentum. Alhamdulillah… Saya nak sharing dengan Sifu, Team Momentum dan student-student Sifu yang lain result ads sales yang saya buat 2 minggu lepas saya balik dari Kelas pada March 2017 hingga lah semalam. Total sales dari ads ni sahaja RM259,475 dalam masa 5 bulan. Dengan Modal ads hanya RM3,400 sahaja.. Saya […]

Baca Lanjut »

BISNES KECIL YG BUAT GERGASI BESAR GIGIL LUTUT.. APAHAL TU?

Pernah dengar Dollar Shave Club? Dollar Shave Club (DSC)adalah company yang jual pisau cukur. Biasanya kalau anda pilih pisau cukur, brand apa yang anda selalu guna? “Semestinya Untuk Lelaki..” Kan.. . Dollar Shave Club (DSC) @ dollarshaveclub.com bermula pada tahun 2012. Syarikat DSC fokus pada penjualan pisau cukur jenama DSC yang bermula hanya dengan $1 sahaja. Jenama […]

Baca Lanjut »

Bisnes Yang Tak LAYAK Untuk Buat Online! Serius Ni !

Anda seorang business owner, founder, pengasas produk atau seorang usahawan? Ini yang anda patut tahu kenapa bisnes anda tak layak di online kan! . Anda adalah tak layak buat online jika Sales sentiasa naik tanpa sebarang masalah Kos iklan semakin turun Pelanggan tak henti2 order produk/servis anda Stok licin tak cukup2 sampai sekarang.   . […]

Baca Lanjut »

Bisnes Pn Nadia Hampir Bungkus Tetapi….

Anda pernah tak alami dalam bisnes anda Bisnes sales slow & hampir bungkus Terpaksa korek tabung untuk bayar sewa kedai & pekerja Bergadai harta benda nak survive dalam bisnes Buat online tapi tak tau entah betul entah tidak Habis melebur banyak dalam Facebook Ads   Inilah masalah yang dialami oleh Pn Nadia Fuzi bila buat […]

Baca Lanjut »

Sales Personal Shopper UK Meningkat ke RM300k !

Dulu bisnes main belasah jer, tiada ilmu yang betul, tiada mentor/coach. Jadi pasangan ni tak nampak potensi bisnes mereka yang sangat besar. Sehinggalah beliau berjumpa dengan saya dalam seminar dan kelas intensif, bisnes terus meroket RM300,000 dalam masa 3 bulan. Apakata tengok video beliau ni cepat2 untuk berikan anda inspirasi dan semangat.  

Baca Lanjut »

Kursus IMKK Ubah & Paksa NAJIB Berubah!

Salam sahabat2 semua… Bila hampir jer masuk bulan Mei setiap tahun, maka saya akan flashback semula ketika hari pertama hidup saya ‘dipaksa’ untuk berubah. 5 tahun lepas lah mencatatkan satu turning point saya berubah untuk memahami diri kenapa nak keluar dari kempompong hidup biasa-biasa dan penuh cabaran terutamanya ‘kewangan’. Masih teringat dalam benak memori ni, […]

Baca Lanjut »

Usahawan Tak Patut Tiru Kerja Gila Air Asia Dalam Marketing Ni !

Saya rasa macam tak best selagi tak cerita perkara ni dengan anda semua pembaca blog saya ni. Ya! Situasi tahun 2017 ni ramai business owner dan usahawan yang mula mengurangkan BAJET pemasaran diorang. Ada kerisauan tentang krisis ekonomi. Ya memang betul dunia akan dilanda dengan situasi cabaran ekonomi setiap 10 tahun, tapi saya nak anda […]

Baca Lanjut »

Akak ni mula dari 0, sekarang ni Womb2Room dah ada 64k likers.. Apehal ni??

Assalamualaikum. Saya adalah pengasas Womb2Room, sebuah pusat mengajar kelas persediaan bersalin tenang dan senang dengan teknik HypnoBirthing®. Sejak melahirkan anak sulung saya pada 2010, minat saya mendalam untuk menolong ibubapa yg takut dengan proses bersalin untuk memahami proses bersalin yang betul dan bagaimana mereka boleh mengurangkan sakit bila menggunakan teknik yg betul. Saya mengajar sejak […]

Baca Lanjut »

Huru Hara Bisnes Konsultan Kewangan Yang Dah 16 Tahun Ni!

Salam Saya nak share satu lagi KEJAYAAN usahawan yang saya bantu posisi kan bisnes mereka secara ONLINE. Beliau yang terlibat dengan bisnes khidmat nasihat kewangan terutamanya TAKAFUL pun mampu buat lonjakan sales secara online terutamanya Facebook Ads Marketing. Tapi dengan syarat mesti faham Marketing Funnel & Sales Funnel yang saya ajar diorang melalui siri seminar […]

Baca Lanjut »

Sales Beliau Meroket 3 Kali Ganda !

Salam Hari ni saya nak share satu lagi pencapaian student Momentum Internet. Beliau ni dulu banyak fokus kepada offline marketing sahaja sehingga terabai marketing melalui online & menyebabkan sales tak begitu memuaskan. Sehingga beliau bawa semua staff ke Seminar Roket Emel baru-baru ini & menyebabkan jualan online meningkat 3 kali ganda.   Tahniah Pn Nan […]

Baca Lanjut »
Back to Top