Kategori: Kisah Inspirasi

Biskut Raya Buatkan Rafshanjani Tak Pernah Sambut Raya

Assalamualaikum   . Nama saya Wan Ahmad Rafshanjani kepakaran saya adalah dapat megembalikan seyuman insan yang tersayang dengan kelembutan dan kemanisan dalam setiap gigitan kek yang segar dari oven kami setiap hari. Saya menjalankan bisnes di Kelantan.   . Alhamdulilah sale saya mencecah RM60,000 ribu sebulan daripada dulu sebelum bermentorkan Sifu Najib Asaddok sale saya […]

Baca Lanjut »

Bisnes Konsultan Kewangan Makin Huru-Hara Lepas ‘Mak Jerung’ Onlinekan Bisnes.

Pn. Ieza Yusof merupakan nama yang paling tak asing lagi dalam industri Konsultan Kewangan. Sebelum ini, pengalaman beliau dalam offline marketing memang susah dan agak struggle untuk mencari pelanggan. Tapi lepas beliau onlinekan bisnes dengan cara yang betul, proses untuk sampaikan info dan kesedaran tu semakin mudah dan senang. Akhirnya ofis beliau asyik penuh dengan […]

Baca Lanjut »

”MAK KEJE KILANG JER CIKGU”.

  ”Mak keje kilang jer cikgu”, Itulah jawapan jika di sekolah cikgu bertanya pada saya apa pekerjaan mak saya. Tanpa rasa malu atau rendah diri saya gagahkan diri untuk menjawab soalan sebegitu. Ya! Emak saya terpaksa bekerja sebagai operator kilang dengan gaji RM300-RM400 sebulan untuk menyara 6 orang anak. Emak pernah kerja kilang makanan, pakaian, […]

Baca Lanjut »

Telinga Saya Rasa Panas, Hati Rasa Tak Tenang Sebab Apa Yang Berlaku Di ICM Dr Azizan Di Bangkok Baru-Baru Ni.

Serius, Majlis Inner Circle Meeting di Bangkok buat saya rasa tak senang & panas kepala otak. Mana tak nya ada banyak sangat ‘ hal ‘ kat negara gajah ni.         Saya turun sahaja di Airport Suvarnabumi Bangkok, team Richworks ‘buat hal’ dengan sambutan sejambak bunga dan souvenir serta team mereka yang sangat […]

Baca Lanjut »

Lepas Pn. Nadia masuk Kelas Sifu Najib Asaddok, dalam masa 5 bulan sales melonjak RM259,475.. Biar betul?

Assalam Sifu Najib Asaddok dan Team Momentum. Alhamdulillah… Saya nak sharing dengan Sifu, Team Momentum dan student-student Sifu yang lain result ads sales yang saya buat 2 minggu lepas saya balik dari Kelas pada March 2017 hingga lah semalam. Total sales dari ads ni sahaja RM259,475 dalam masa 5 bulan. Dengan Modal ads hanya RM3,400 sahaja.. Saya […]

Baca Lanjut »

BISNES KECIL YG BUAT GERGASI BESAR GIGIL LUTUT.. APAHAL TU?

Pernah dengar Dollar Shave Club? Dollar Shave Club (DSC)adalah company yang jual pisau cukur. Biasanya kalau anda pilih pisau cukur, brand apa yang anda selalu guna? “Semestinya Untuk Lelaki..” Kan.. . Dollar Shave Club (DSC) @ dollarshaveclub.com bermula pada tahun 2012. Syarikat DSC fokus pada penjualan pisau cukur jenama DSC yang bermula hanya dengan $1 sahaja. Jenama […]

Baca Lanjut »

Bisnes Yang Tak LAYAK Untuk Buat Online! Serius Ni !

Anda seorang business owner, founder, pengasas produk atau seorang usahawan? Ini yang anda patut tahu kenapa bisnes anda tak layak di online kan! . Anda adalah tak layak buat online jika Sales sentiasa naik tanpa sebarang masalah Kos iklan semakin turun Pelanggan tak henti2 order produk/servis anda Stok licin tak cukup2 sampai sekarang.   . […]

Baca Lanjut »

Bisnes Pn Nadia Hampir Bungkus Tetapi….

Anda pernah tak alami dalam bisnes anda Bisnes sales slow & hampir bungkus Terpaksa korek tabung untuk bayar sewa kedai & pekerja Bergadai harta benda nak survive dalam bisnes Buat online tapi tak tau entah betul entah tidak Habis melebur banyak dalam Facebook Ads   Inilah masalah yang dialami oleh Pn Nadia Fuzi bila buat […]

Baca Lanjut »

Sales Personal Shopper UK Meningkat ke RM300k !

Dulu bisnes main belasah jer, tiada ilmu yang betul, tiada mentor/coach. Jadi pasangan ni tak nampak potensi bisnes mereka yang sangat besar. Sehinggalah beliau berjumpa dengan saya dalam seminar dan kelas intensif, bisnes terus meroket RM300,000 dalam masa 3 bulan. Apakata tengok video beliau ni cepat2 untuk berikan anda inspirasi dan semangat.  

Baca Lanjut »

Kursus IMKK Ubah & Paksa NAJIB Berubah!

Salam sahabat2 semua… Bila hampir jer masuk bulan Mei setiap tahun, maka saya akan flashback semula ketika hari pertama hidup saya ‘dipaksa’ untuk berubah. 5 tahun lepas lah mencatatkan satu turning point saya berubah untuk memahami diri kenapa nak keluar dari kempompong hidup biasa-biasa dan penuh cabaran terutamanya ‘kewangan’. Masih teringat dalam benak memori ni, […]

Baca Lanjut »
Back to Top